Брандирани автомати в метрото

3920

Брандирани като гигантски книги автомати за достъп и стълби в метрото са част от кампанията за насърчаване на четенето на агенция Saatchi&Saatchi за техния клиент Инвестбанк. Това е втората стъпка от кампанията, която започна миналата година с облицоването на фасадата на централното управление на банката със заглавията на световни литературни шедьоври.

Втората стъпка под наслов „Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните“ е облепянето с фолио на турникетите и стълбите в софийските метростанции със заглавия на българските класици.

Иинициативата предизвика мигновен отзвук с много позитивни коментари и снимки в социалните мрежи. Паралелно с това банката провежда и дарителска кампания в цялата страна за книги, които ще бъдат предоставени на читалища, библиотеки и училищни заведения за обогатяване на книжния им фонд.

Третият етап от кампанията „Книгите са банки за идеи, променящи света“ са брандираните Wi-Fi пейки, които предоставят безплатен достъп за четене до интернет библиотека с български класици и съвмеренни автори.