Бутилки за козметика с печат

332

Всички бутилки за козметика са брандирани, за да създадат добър външен вид и да продават съдържанието в себе си. Разбира се, печатът освен част от дизайна има и информативна функция.

При избора на дизайн за печат на бутилките за козметика обикновено се използват по-прости елементи, лога и текстове, които са с плътни цветове и са съобразени с вида, цвета и формата на самата бутилка.

Заради спецификата на формата на бутилките и материалът, от който са направени, печатните технологии, с които става брандирането са ограничени. Най-често за материали за бутилки се използват пластмаса и стъкло, които традиционно са по-трудни за брандиране. Изисква се също така отпечатъкът да е с ясни контури, без разместване, размазване и неравности. Не на последно място печатът трябва да е устойчив на триене и механично въздействие.

Една от модерните технологии, които може да се приложи за брандиране на бутилки за козметика е въведената преди повече от година в Астра Графика ДМ иновативна UV LED технология за ротационен печат.

Печатната технология позволява брандиране с ротационен ситопечат върху бутилки за козметика от РЕ, PP, PETG, PET и стъкло. Тя позволява също нужната прецизност на детайлите /шрифтовете/ до под 1 мм и високо качество на отпечатъка. Подходяща е както за серийни, така и за бутикови производства.

За цени и въпроси свързани с технологията, тиражите, и логистиката на бутилките се свържете с фирма Астра Графика ДМ:

1220 ул. Илиенско шосе № 8
Тел./Факс: 02/ 936 11 98
Тел.: 0888 324 954
Тел.: 0888 834 812
djimi@astragraphica.com
nina@astragraphica.com
www.astragraphica.com

Полезно:

Вижте и други принтидеи на Астра Графика.