Календар за хлебопекарна 2013

5376

Как изглежда календар за пекарна? Обикновено е направен с малък бюджет и е претрупан с всички продукти, които трябва да се поберат на един лист. Напълно разбираемо – не  всички производители разбират от реклама и не всички имат бюджет за нея.

Календарът на пернишката пекарна Антъни’с обаче показва как добрият дизайн може да покаже много без да изглежда претрупано и как нискобюджетният календар да не изглежда евтин.  

Дизайнерът Красимир Андреев е направил дизайна на два календара за първата частна пекарна от бутиков тип в Перник. Хлябът се приготвя без консерванти, изкуствени добавки и оцветители. За да онагледи всички видове хляб, е разположил календариума върху 12 филии хляб, които показват всеки вид, който се произвежда в пекарната. Използвал е собствен шрифт ZO/black.

Форматът на календара е 48х69см., еднолистов, отпечатан на дигитален печат върху 200гр гланцова хартия в тираж 100 бройки – напълно достатъчни за бутиковия продукт. 

Вторият календар показва всички погачи, които произвежда пекарната. Този път календариумът е разположен около погачите. Всички продукти са подредени като месеците в годината. 

Форматът на този календар е 30х42см., дигитален печат върху 200гр гланцова хартия в тираж 200 броийки. 

Дизайн и шрифтове: Красимир Андреев

Печат: Булгед