Опаковка за бутилка с Napura Khepera Madera

1419

Опаковката може да бъде средство, което с един поглед привлича вниманието на клиентите към отличителното предимство на продукта. Екипът на водка Finlandia се справя отлично с тази задача при разработването на опаковката нa серията Finlandia Platinum.

Photo credit: finlandiaplatinum – instagram

Чрез избора на материал за кутията на бутилката от 700мл те демонстрират процеса на филтрация със стърготини от финландска бреза, благодарение на който напитката добива мек и земен вкус.

Photo credit: finlandia-platinum-eluxo.pl

За да представят недвусмислено специалния процес за производството на Finlandia Platinum, бранд специалистите на марката са избрали Napura Khepera Madera за производството на луксозните кутии на серията.

Photo credit: finlandiaplatinum – instagram

Структурата и избрания цвят на хартията правят чудесна препратка към финланската бреза и карат клиента да прояви любопитство към процеса на филтрация на напитката, както и резултата от него.

Photo credit: khepera madera box – instagram

За да бъде произведена кутията, хартията най-напред е брандирана чрез офсетов печат (надписи и напречни отсенки, които напомнят специфичните нарези на кората на бреза), след което е използвана за обличането на твърди цилиндрични кутии с подходящ за бутилката размер. Резултатът е продукт, който от първия поглед до последната глъдка запечатва в съзнанието на потребителите причината за неговата изключителност.

За още вдъхновяващи проекти с книговезки платна се абонирайте за нюзлетъра на Касима.