Мебели от акустичен плат, които намаляват шума

2338

Тези мебели са облицовани със специален акустичен плат SILENCIO с триизмерен вид. Платът е с немската марка PONGS, а на българския пазар се продава от фирма Тотем Груп.

Платът не само че абсорбира звуковите вълни, но ги пречупва и въздейства положително на звуковото възприятие. Намалява шума, като значително намалява вибрациите и ехо ефекта, към които предразполагат повърхности като стъкло и цимент. Освен това е изработен от тревира, подобрявайки негоримите му качества.

Платът SILENCIO се предлага в 20 различни цвята, широчини до 520см, а структурата му напомняща пчелна пита се произвежда с размер на кутийката 5 и 10 мм. Уникалността на комбинациите вложени в този плат предлагат допринасят за функционалността му и естетичния му вид.

SILENCIO е подходящ за дигитален печат с висока резолюция и се препоръчва за интериорна декорация, особено когато акустиката трябва да се има предвид. Друг пример за приложението му е свързван със стайни прегради или концепции от типа „стая в стая“.

Друг подобен плат е Akutex подходящ за множество приложения от тапицерии до пердета и завеси, внасяйки красота и комфорт. Akutex отваря нови възможности в интериорната декорация, благодарение на вида си и звукоабсорбиращите си качества, които са от най-високия Клас А на шумопоглъщане. А начинът, по-който е изработен подсигурява трайността му и го предпазва от намачкване, освен това е устойчив на триене, правейки го подходящ и за мебели.

И двата вида плат са подходящи за печатат чрез сублимация-директен печат, латекс и UV.