Напечатани и изрязани метални фигурки с мотористи

4217

Две златни награди за кампанията „Bikers“ на Zed Moto в категория „One-to-one Communications“ и в категория Нови комуникационни канали на ФАРА 2013. Кампанията е на рекламна агенция New Moment New Ideas Company.

 

XIV-тото издание на Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2013 се проведе през септември и на мина под надслов „Най-добрите ще оцелеят“.

 

 

Zed Moto e верига магазини за мото еипировка и консумативи. Обръщат се към  New Moment New Ideas Company, за да привлекат вниманието върху сериозния проблем с нарастващия брой пътни инциденти с мотористи. Така се ражда кампанията „Моторите се забелязват късно“.

Агенцията измисля нестандартен подход към шофьорите. Първо създават постери, в които спирачните следи от гуми на пътя са съставени от образите на малки мотористи и изписаното послание „Моторите се забелязват късно“.  

Изработват и малки метални фигури във формата на мотористи с изписаното послание и ги поставят на гумите на произволни паркирани автомобили. Вижте видеото, което показва реализираната кампания и реакциите на шофьорите.  

Вижте и малките фигурки с написаното послание. Направени са от метал и са брандирани с посланието. На гърба имат малки щифтове, с които се закрепват на грайферите на гумите. При завъртането на автомобилната гума, фигурката издава шум и кара шофьора да спре.