Печат върху никнеща еко хартия от Атиа принт

6311

Предствяме ви юбилеен продукт №100 в Printidea.info.

Атиа принт са на зелена вълна през тази година – направиха вложка за годишния печатен каталог Polygraphy Info 2013 с никнеща хартия (seed paper), която можете да си засадите в саксия или в градината. Поводът да се направи тази вложка е изцяло обновената печатна база на Атиа принт, в която акцентът е екологичният печат. 

Как се сади тази биоразградима и напълно еко хартия?

1. На лицетo на вложката на Атиа принт е зашита специалната никнеща хартия, направена във формата на крушка. 

Разгледайте я добре, за да откриете, че семенцата за засаждане са вградени в самата хартия. Любопитното е, че всеки лист от тази хартия е ръчно изработен и към него не е добавяна дървесина.

Както се вижда, върху хартията може да се печата. Напълно пригодна е за печат на различни рекламни материали с кратък живот като флаери, брошури, визитки, листовки и т.н.

И когато рекламните материали изпълнят своето предназначение, не отиват в коша, а могат да бъдат засадени.

2. Пригответе си малка саксия, почва и вода. Откъснете хартията, боднете я в саксията и я покрийте с един пръст почва. Полейте обилно. Поставете на слънчево и топло място.  
Първите 10 дни поддържайте почвата и хартия влажни, но не прекалено.

Когато видите първите кълнове, намалете поливането. Само след няколко седмици кълновете ще се превърнат в диви цветя, билки или зеленчуци – каквото ви се е паднало. Не е за пренебрегване фактът, че семената могат да бъдат засадени директно в градината. Единственото условие е да бъдат засадени в топлите пролетни месеци, не по-рано от март месец.

3. Като цяло идеята на Атиа принт е страхотна – еко, практична и много занимателна. Съчетава не само възможностите на печата, но и дава много хрумки на рекламистите за използването на тази хартия.

Вижте повече за Polygraphy Info 2013 тук.

Уебсайтът на каталога тук.