Печат на тениски със собствен дизайн

9032

Това са новите тениски на екипа на Printguide.info, които поръчахме за изработка във фирма Weasel . Обърнахме се към тях, защото ни предложиха качествен печат върху черни памучни тениски в единични бройки.

Макар че Weasel  имат богат каталог с щампи за тениски, разработени специално за тях, ние предпочетохме да тестваме печат с наш дизайн. 

Технологията на печат е DTG (direct to garment)  – мастилата се нанасят директно върху текстила(мастиленоструен дигитален печат). Мастилото прониква в нишките и това прави отпечатъка гъвкав и устойчив на пране и износване.  

Друга особеност специално за технологията на печат, с която разполагат  Weasel е, че могат да печатат през ципове, шевове и капаци на джобове, което прави възможно шамповането не само на тениски, но и на дънки и суичъри. 

Нашият избор на тениски бяха различни размери мъжки и дамски, а прекрасният дизайн е ръчно нарисуван от нашата колежка Радина Дойнова.  

Върху тъмния текстил, предварително се печата с бял цвят като подложка. Това премахва ограниченията, които може да има при създаването на дизайна на тениската. 

 

Повече за технологията на печат върху тениски, с която разполагат Уизъл вижте тук.