Пинарт инсталация на Райфайзенбанк

3134

Доказателство, че когато имаш визия и въображение, можеш сам да създаваш реалността, е пинарт инсталацията от интегрираната кампания за потребителски кредити на Raiffeisenbank – „Придай форма на своите желания“. Тя е проектирана и изработена от екипа на All Channels | Advertising, част от групата All Channels Communication.


Пинартът е настолна игра, конструирана от множество карфици в кутия с прозрачна стена, които при натиск възпроизвеждат картини. Подобно на по-малкия си брат и нашият пинарт е проектиран така, че лесно да създава изображение и да се връща в изходна точка благодарение на своите 3125 пина с диаметър 16 мм всеки.

Разположени на разстояние 10мм един от друг, те могат при натиск максимално добре да поемат и възпроизведат сложни форми – човешки фигури, лица и др.


Пинартът, на който всеки от нас може да придаде форма на желанията си, представлява метална конструкция със странични пана от PVC, пронизани от алуминиеви пинове с ръчно фрезовани пластмасови предпазители за по-голяма сигурност.


Интересно е да отбележим 

1. Тежест: 500 кг
2. Изработването е отнело: 10 дни
3. Време за монтаж/демонтаж: 5 часа
4. Инсталацията е пропътувала: 1250 км
5. Брой отбелязали се: 600 човека в рамките на 9 дни
6. Брой достигнати контакти чрез BTL кампанията: 10897 човека