Покана за откриването на drupa 2012

5051

Една от привилегиите на журналистите, отразяващи най-голямото печатарско изложение в света, е получаването на безценната покана за гала откриването му.  

Тази година гала откриването на drupa 2012 ще бъде в Deutsche Oper am Rein в Дюселдорф. В града е изложбеният център, в който ще се проведе самото изложение от 3 до 16 май. 

На външен вид поканата изглежда като обикновен плик от дебел картон, върху който има частичен UV лак и топъл печат върху логото на панаира в Дюселдорф /Messe Duesseldorf/.

Към този плик има и специално напечатана пощенска картичка, върху която да потвърдите присъствието си. Червената част на тази картичка е перфорирана, откъсва се и трябва да бъде изпратена възможно най-бързо до Германия. Разбира се, присъствие може да се потвърди и по телефона до протокола на изложението, но традициите са традиции. 

Когато поканата се отвори, се оказва, че е направена във формата на сцената на Deutsche Oper am Rein, а името на постановката е изписано под импровизираната завеса – „Пътешествие в света на операта“. Гостът е поканен лично от директора на изложението и от президента на панаира в Дюселдорф. Името на поканения е написано на ръка, а още по-приятната изненада е, че може да бъде придружен от свой гост. Цветът на сцената на картичката е обогатен с частичен UV лак.

Дизайнът е семпъл, цветовете са отлично съчетани, а печатното изпълнение е безупречно.  

Тънките линии, които се виждат на картичката, са сребърни и са направени с преге. Изобщо, всички добавени елементи са скъпи, но ненатрапващи се – типично в немски стил.

Дори корпоративното лого на drupa стои съвсем дискретно и на мястото си. 

Материала написа: Десислава Тодорова

Идея, дизайн и печат: drupa 2012

Изпълнение: с немска прецизност и точност