Сглобяемо столче гофриран картон

3959

Това столче – малка табуретка си донесохме от щанда на Zund на изложението FESPA DigitalПрактичен подарък под формата на леко куфарче, което можете да сглобите като столче и да поседнете, докато обикаляте из палатите и се уморите.  

Също така и нагледен пример как с подходящия материал, дизайн и правилно проектиране можете да създавате практични мебели за интериора. 

Конструкцията на това столче е проста – две плоскости от гофриран картон, изрязани по контур и разбира се, по правилния начин. За изработването му е използван принтер за директен печат върху плоскости, а изрязването е направено с рутер на Zund

От едната плоскост е изрязана седалката на столчето. Тя може да се вади, когато искате да сглобите и да се прибира, когато искате да разглобите.  

Двете плоскости се съединяват една с друга, така че правят устойчив корпуса на столчето. Материалът е със структура на медна пита, така че може да издържи голямо натоварване.  

Ключовият момент тук е прецизното изрязване, така че всички елементи да паснат в идеална сглобка. 

Накрая се получава идеалното столче, което можете да разглобите веднага щом вече не ви трябва. Имайте предвид, че може да се ползва само на закрито и трябва да го пазите от всякакъв вид течности – абсорбира ги веднага,