Сублимационен печат върху тениска от полиестер

9677

Тениска с ваша снимка, със снимка на любим човек или просто тениска със забавна картинка? Напълно възможно е, особено, когато търсите тениска от качествена материя и високо качество на отпечатъка. 

Решихме да подарим тениска на майстора, боядисал новия ни офис. Облечен с белия си екип, тъкмо завършил една от стените, просто го снимахме и изпратихме файла на един от колегите ни, който имаше нужда от снимки за обучението по сублимационен печат, организиран от Фактор България. Съчетахме две полезни неща, резултатът, от които е отличен. 

Как отпечатахме тениска чрез сублимационен печат – направихме снимка с мобилен телефон, изпратихме я по мейл в офиса на Фактор, колегата ни там я отпечата върху трансферна хартия, а хартията беше притисната към тениската за няколко минути с термопреса. Печатът може да се направи с принтер Epson или Ricoh със специални сублимационни мастила Sawgrass .

Много важен момент за сублимационния печат върху тениски е платът. 100% полиестерният плат е комфортен за носене, поема влагата и тениската изсъхва много бързо. Например, ако носите памучна тениска, тя може да остане мокра на гърба ви с часове при изпотяване, за разлика от полиестера. И още нещо важно – платът не се мачка. Перете и обличате.

Изображението се отпечатва чрез термотрансферна преса, която загрява тениската до 200 градуса целзий. На снимката виждате термопреса Geo Knight. При този тип печат мастилото от изображението се свърза с полиестера на молекулно ниво, т.е. картинката не е върху плата, а в обема му. Това прави текстила мек на пипане, без никакво усещане за мастилен слой върху него. 

Изображението върху тениската е изключително устойчиво на многократно пране, не може да се надраска или отлепи. 

Тениската направихме на организираното от Фактор България обучение по сублимационен печат. За повече информация за следващи обучения: 

FACTOR.BG (Фактор България ЕООД) 
0896/ 738 700, 0331/ 99 818
www.factor.bg
info@factor.bg