Хартиени сламки с печат

732

Хартиените сламки са подходящи за фирми, предлагащи кетъринг услуги, барове и ресторанти, хотели, търговци на едро, производители на напитки и др. Те ще намират все по-голямо приложение в България с оглед на европейските директиви за ограничаване на използването на пластмасите за еднократна употреба, влизащи в действие в началото на 2021 година. Изработени са от хартия, слепени са със специално безопасно за хората разградимо лепило и често имат печат върху тях. За печата се използват специални мастила, сертифицирани за досег с храни.

Хартиени сламки

Многопластовата хартия, която се използва за изработката на хартиените сламки, заедно със специално разработените за целта лепила, създават голяма устойчивост при използване.

хартиени сламки

За пример, сламките на снимката издържат до повече от 3 часа в ледени напитки без да бъдат увредени. Те също не променят вкуса на напитката при използване.

Хартиени сламки

Основните параметри на хартиените сламки са диаметърът, дължината на сламката, дали се предлага с печат, както и начина на опаковане – индивидуално всяка сламка или в общи опаковки.

Хартиени сламки

Производителите на сламките отделят голямо внимание на еко стандартите в производството им. Сертифицирани хартии (по FSC или PEFS), специални разградими лепила и безопасни мастила.

Хартиени сламки

Предлагат се в собствени картонени кутии, които служат като транспортна или търговска опаковка за витрина или рафт. Хартиените сламки могат да бъдат в неутрален (бял, без печат) цвят или в няколко разновидности в синьо/бяло, зелено/бяло, оранжево/бяло, лилаво/бяло, червено/бяло, жълто/бяло. Можете да си поръчате кутия, в която сламките са смесени с различни цветове.

Хартиени сламки

Не всеки производител може да ви предложи брандирани по ваш избор сламки, но и това е възможно.

Хартиени сламки

В момента на българския пазар се предлага голямо разнообразие от хартиени сламки с неясен произход, който не е съобразен с европейските стандарти, което поставя в риск ползвателите, които може да сте вие или вашите клиенти. Поради тази причина, при избор на доставчик е важно да изисквате сертификати за използваните хартии, лепила и мастила за печат на сламките. Най-добре е да се доверите на европейски производител заради по-високите изисквания на качество и контрол на производствените процеси, по-ниските въглеродни отпечатъци на продуктите заради по-близката локация, от там и ниска цена на доставка. Не на последно място и заради грижите на европейските производители към околната среда.

Хартиени сламки

Изберете европейско качество на BLACK-SYSTEM – съюз на производители от Франция, Австрия и Словакия, специалисти в производството на хартиени сламки за напитки, които се предлагат вече и в България.

За повече информация и заявки: Блек-систем България ООД
гр. София
ж.к. ж.к. „Яворов“,
ул. „Младен Павлов“ № 1
Тел.: 0888 504 347

Други публикаци в Printidea, свързани със сламки.

Вижте още фирми доставчици и производители на хартиени сламки в България тук.

Полезно:
Какво представлява сертифицирането по FSC или PEFS и разлликата между тях?
Търсенето и използването на мастила, безопасни за храни.