Cupcake Art

6843

Cupcake Art е най-новият проект на малката пекарна Take a Cake.

Но да започнем отначало: капкейкът е малко и вкусно сладко кексче, покрито с глазура. Соленият вариант се нарича мъфин. Освен с глазура и други поръски, капкейкът може да бъде нарисуван, брандиран или декориран с отпечатано изображение. 

Идеята за Cupcake Art се ражда като алтернатива на картинките с комерсиални анимационни герои, които масово се поръчват върху тортите и капкейковете. Освен че са скучни, тези картинки нямат авторски права. Take a Cake решават да предложат на клиентите си качествен продукт с уредени авторски права. 

Авторите, които се включват в проекта: 
Весела Данчева и Иван Богданов от ФИНФИЛМВики КнишЕлица СърбиноваИнна ПавловаМария ДончевскаМила ЛозановаРадостина МилушеваРалица  ЯневаСияна Захариева

Първата серия се предлага за Св. Валентин. Във всяка кутия има по 6 капкейка с вкус ванилия или какао. Избирате си капкейкове с рисунки на автора, който ви харесва най-много и готово. Ако имате проблем, че всички ви харесват, напълно ви разбираме. Трудно е да избереш само един. 

Капкейковете са отпечатани с хранителни мастила върху вафлена хартия, която също се яде. В кутията има картичка, пак с рисунка от същия автор. 

Технологията: печат върху торти.

В темата от нашия форум можете да прочетете повече.

Снимки: Take a Cake

Capcake Art можете да си поръчате тук

В проекта участва любимата ни дизайнерка Вики Книш, чиито картонен град ви показахме това лято. Повече за Картонения град и галерията с всички снимки.

Разгледайте сайта на  Take a Cake и ще забележите не само афинитет към изкуството, но и много добри познания и усет към правилното брандиране и позициониране на марка. 

Блогът им също е много приятен.