Wi-Fi пейки за четене

3080

 

Сребърна награда за кампанията „Wi-Fi библиотека“ на Investbank в категория „Out of Home Ambient“ на ФАРА 2013. Кампанията е на рекламна агенция Saatchi&Saatchi.

 

XIV-тото издание на Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2013 се проведе през септември и на мина под надслов „Най-добрите ще оцелеят“.

 

„Книгите са банки за идеи, променящи света.“ Това е поредната стъпка от кампанията на Saatchi&Saatchi за Инвестбанк, започнала на 24 май миналата година. Първата стъпка е празничната инсталация на фасадата на сградата на банката, където са кориците на световни литературни шедьоври. Слоганът е „Покрай ценните книжа да не забравяме безценните.“

Втората стъпка е брандирането на метростанциите, а третата стъпка са специалните пейки в парковете с безплатен интернет.

Идеята: да се направи Hotspot с безплатен интернет, който дава достъп до библиотека с български класици и съвременни автори.

За производството на пейките е изработен стъклопластов калъп, след което всяка пейка е каширана с PVC фолио, покрито с ламинат.

Ръбовете на пейките са фиксирани със смола.

Така пейките стават удобни за сядане и издържат на натоварване.

Ефектът е наистина забележителен, както и останалите стъпки от тази кампания. Паралелно с рекламната част тече и дарителска кампания в клоновете на Инвестбанк, в които могат да се даряват книги за читалища, библиотеки и учебни заведения, чийто книжен фонд ще бъде обогатен.